Golvläggning

PARKETT, STAVPARKETT I OLIKA FORMER & PLANKGOLV

Golvinstallation

Jonthe´s golv AB utför alla typer av golvläggning. Vi är ett fullserviceföretag inom trä- och parkettgolv. Vi arbetar mot företag och privatpersoner. Anlita våra golvläggare för att få ett riktigt parkettgolv installerat av en golvläggare med känsla för kvalitet och finish. Låt oss hjälpa dig att lägga in ett nytt parkettgolv och ge ditt hem ett nytt utseende. Våra golvläggare installerar alla sorters parkett och trägolv, bl.a. lamellparkett, massiva stavparkettgolv, massiva tiljor, hellimmad mosaikparkett och kubbgolv. Vi är specialiserade på olika typer av mönsterläggningar med parkett och har golvläggare för varje typ av golvläggning.

LAMELLPARkettGOLV

Det här golvet är rätt val för den som söker en tunn parkett, men som även vill kunna renovera och slipa om det. Slitskiktet är ca 2-2,5 mm tjockt och klarar att slipas om 2-3 gånger. Därmed håller det i minst 50 år.

Det är lätt att lägga, oftast flytande, och så tunt att du vanligtvis slipper justera dörrar eller trösklar. Ett bra golv när du renoverar och bygger om.

eK-STAV PARKETTGOLV

Detta är förmodligen den vanligaste parkettypen. Här finns ett stort utbud av många träslag i varierande prislägen. Ett 14 mm parkettgolv är mycket slitstarkt och håller i generationer.

Det är lätt att lägga, vanligtvis flytande och är renoveringsbart. Slitskiktet är på 3,5-4 mm och tål att slipas om 4-5 gånger.

PLANKGOLV

Ett 22 mm parkettgolv har vanligtvis ett lika tjockt slitskikt som ett 14/15 mm golv, dvs ca 4 mm, men det finns även tjockare. Golvet är s.k. fribärande, vilket innebär att det inte kräver något undergolv utan kan läggas direkt på bjälklag eller reglar.

Ett 22 mm golv passar utmärkt när du bygger nytt eller till exempel inreder vinden. Alla 22 mm parkettgolv måste spikas.

Mosaikparkett / basparkett

Det massiva trägolvet har blivit allt mer populärt. Slitstarkt och tåligt, javisst, och här kan man verkligen tala om lång livslängd. Det ligger mycket känsla i ett massivt furugolv. Det handlar om kvalitet, hantverkskänsla och tradition. Monteringen sker med skruv eller spik.

 

Idag finns olika typer av färdigbehandlade massiva golv, bl.a. vanligt oljade, vitoljade, och grå- eller brunbetsade. De vanligaste träslagen är furu, ek och ask. Golvbrädorna har vanligtvis en tjocklek på mellan 14-30 mm.

Laminatgolv

Det kan vara svårt att med blotta ögat skilja ett bra laminatgolv från ett träfanérgolv. Skillnaden ligger mer i uppbyggnad och egenskaper än i utseendet. Ett laminatgolv är ett hårt golv som kan kännas lite hårt och kallt att gå på, men det uppvägs av golvets stora slitstyrka och motståndskraft mot avtryck från vassa klackar, husdjurs klor, ljusförändringar och fläckar. Dessutom är det betydligt billigare än ett träfanérgolv.

Det är också mycket tunt, 7-9 mm, vilket ger en låg bygghöjd och kan därför läggas ovanpå befintligt golv. Finns i mängder av mönster och färgställningar.